AI Copywriter

Schrijf je blog met AI. 10 resources.

Zit je soms urenlang naar een leeg scherm te staren zonder enig idee wat je moet schrijven? En dat terwijl je weet dat, mocht je een goed gesprek aangaan met iemand, je urenlang boeiend zou kunnen zitten vertellen over eender welk thema? Dat fenomeen heet: 'Writers Bloc'. En gelukkig behoort zoiets vandaag tot de verleden tijd.

Deze AI tools helpen je om je blog (of eender welk ander stuk tekst) te schrijven!

 1. Jasper (voorheen Jarvis) is een AI copywriting tool waarmee gebruikers inhoud van hoge kwaliteit kunnen genereren voor verschillende doeleinden, zoals blogs, sociale media en meer. De tool gebruikt machine learning algoritmes om te leren van menselijk schrijven en inhoud te genereren die overeenkomt met de toon en stijl van de gebruiker.
 2. Hypotenuse AI is een AI-aangedreven tool voor het genereren van inhoud waarmee gebruikers verschillende soorten inhoud kunnen genereren, waaronder artikelen, productbeschrijvingen en meer. De tool gebruikt technologie voor natuurlijke taalverwerking (NLP) om gegevens te analyseren en inhoud te genereren die geoptimaliseerd is voor zoekmachines.
 3. Writesonic is een AI copywriting tool die getraind is op succesvolle copy van populaire merken. Het stelt gebruikers in staat om verschillende soorten inhoud te genereren, waaronder advertentieteksten, blogberichten en meer. De tool biedt ook functies als inhoudsoptimalisatie en koppenanalyse.
 4. CopyAI is een AI copywriting tool die machine learning gebruikt om hoogwaardige inhoud te genereren voor verschillende doeleinden, zoals blogberichten, advertenties en meer. De tool biedt ook functies als inhoudsoptimalisatie en koppenanalyse.
 5. Smart Copy van Unbounce is een AI-aangedreven copywriting tool waarmee gebruikers inhoud van hoge kwaliteit kunnen genereren voor verschillende doeleinden zoals landingspagina's, advertenties en meer. De tool gebruikt machine learning algoritmes om gebruikersgegevens te analyseren en inhoud te genereren die aansluit bij de behoeften van de gebruiker.
 6. Copysmith is een AI copywriting tool waarmee gebruikers verschillende soorten content kunnen genereren, waaronder productbeschrijvingen, advertentieteksten en meer. De tool gebruikt machine learning algoritmes om gebruikersgegevens te analyseren en inhoud te genereren die overeenkomt met de toon en stijl van de gebruiker.
 7. Rytr is een AI-aangedreven schrijfassistent die gebruikers helpt inhoud van hoge kwaliteit te genereren voor verschillende doeleinden, zoals e-mails, sociale media en meer. De tool gebruikt technologie voor natuurlijke taalverwerking (NLP) om gebruikersgegevens te analyseren en inhoud te genereren die aansluit bij de behoeften van de gebruiker.
 8. Anyword is een AI copywriting tool die machine learning algoritmes gebruikt om gebruikersgegevens te analyseren en inhoud te genereren die past bij de toon en stijl van de gebruiker. De tool biedt verschillende functies zoals inhoudsoptimalisatie en meertalige ondersteuning.
 9. Writecream is een AI copywriting tool waarmee gebruikers verschillende soorten content kunnen genereren, waaronder advertenties, social media posts en meer. De tool gebruikt machine learning algoritmes om gebruikersgegevens te analyseren en inhoud te genereren die aansluit bij de behoeften van de gebruiker.
 10. ChatGPT is een groot taalmodel getraind door OpenAI dat tekst kan genereren over een breed scala aan onderwerpen. Het is ontworpen om op een natuurlijke manier met mensen te converseren en is gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals klantenservice, taalvertaling en meer.

Van deze tools is Writesonic uitgelicht als AI copywriting tool bij uitstek voor meer dan 300.000 gebruikers, waaronder freelancers en wereldwijde bedrijven. Het is getraind op succesvolle copy van populaire merken, waardoor het een geschikte tool is die kan worden geschaald als bedrijven groeien.

Copy.ai is ook genoemd als een populaire AI-tool voor copywriting en contentgeneratie. Het biedt een verscheidenheid aan copywriting-taken en laat gebruikers informatie invoeren om inhoud te genereren voor verschillende doeleinden, zoals het creëren van een merkstem, productbeschrijvingen en LinkedIn-advertentieteksten.

Nieuwkomer ChatGPT heeft de jongste maanden de grootste aandacht gekregen in de media en de blogosfeer. Het biedt talloze mogelijkheden om via conversatie content te produceren. Om met ChatGPT aan de slag te gaan heb je best al een duidelijk idee over het thema, de structuur en de gewenste tone-of-voice.

Aan de slag met AI ondersteunde copywriting

Experimenteren met AI copywriting tools kan een spannend en lonend proces zijn voor wie zijn contentcreatieproces wil verbeteren. Om het meeste uit deze tools te halen, is het essentieel om ze met een open geest en de bereidheid om te leren te benaderen.

Allereerst is het belangrijk om je onderzoek te doen en de AI copywriting tool te vinden die past bij je behoeften en budget. Heb je eenmaal een tool gekozen, neem dan de tijd om de mogelijkheden en functionaliteiten ervan te verkennen, en experimenteer met verschillende soorten content om te zien wat het beste werkt.

Het is ook nuttig om een duidelijk begrip te hebben van je publiek en de toon die je wilt overbrengen in je inhoud. Hoe specifieker je bent met je input, hoe beter de output van deze tools zal zijn. Controleer bovendien altijd dubbel of de gegenereerde inhoud overeenkomt met de stem en de boodschap van je merk.

Wees ten slotte niet bang om je aanpak te herhalen en te verfijnen. Naarmate je meer vertrouwd raakt met de AI copywriting tool en zijn mogelijkheden, kun je je aanpak verfijnen en nog betere resultaten genereren. Met tijd en oefening kun je deze tools inzetten om inhoud van hoge kwaliteit te maken die je publiek betrekt en je bedrijf vooruit helpt.

Is deze blog door AI geschreven?

Het antwoord is ja en neen. 😅 Ik maakte gebruik van AI voor bepaalde stukken van dit artikel, maar zorgde zelf voor het thema, de insteek, de structuur en de uiteindelijke controle. Maar door gebruik te maken van bovenvermelde tools klaarde ik die klus binnen de 30 minuutjes. En tuurde ik dus niet langer urenlang naar een blanco scherm… 👍 Oef!

Steff Vanhaverbeke

Steff startte haar eerste web-design agency in 1993. Sindsdien bouwde ze een uitgebreide ervaring op in de marketing- en communicatiesector en richtte in 2004 ubeon op.

Sinds 1993 ondersteunt Steff ondernemingen en teams in hun communicatie, marketing en verkoop. Daarbij focust ze zich op:

 • opbouwen van aantrekkelijk en vertrouwd merk -en huisstijl
 • zo toegankelijk mogelijk maken van commerciële communicatie
 • integratie van de 'customer journey' met conversietrechters
 • opbouwen van een 'business ecosysteem' door middel van community building

Steff integreert daarbij de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren met systeemtheorie en technologie.