e-commerce

Stimuleer je online verkoop met e-commerce marketingstrategieën

In het huidige digitale tijdperk is e-commerce uitgegroeid tot een van de meest populaire manieren om producten en diensten te verkopen. Voor online bedrijven is het dan ook essentieel  om een goed doordachte marketingstrategie te hebben om online verkoop te stimuleren. Hieronder kan je enkele effectieve strategieën vinden die je kunnen helpen bij het aantrekken van klanten en het verhogen van de omzet.

 1. Sociale media marketing: sociale media kan een zeer effectieve manier zijn om jouw producten en diensten te promoten en je online aanwezigheid te vergroten. Het opzetten van een bedrijfspagina op populaire platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter kan je helpen om je doelgroep te bereiken en ze te betrekken bij jouw producten.
   
 2. Zoekmachine optimalisatie (SEO): Wat van cruciaal belang is voor de online aanwezigheid van jouw bedrijf, is een goede SEO-strategie. Het optimaliseren van je website voor zoekmachines kan helpen om je online zichtbaarheid te vergroten en meer organisch verkeer naar jouw website te leiden.
   
 3. E-mailmarketing: e-mailmarketing kan een effectieve manier zijn om klanten te bereiken en hen aan te moedigen om te kopen. Het verzenden van gepersonaliseerde e-mails met aanbiedingen, kortingscodes en andere incentives kan helpen bij het verhogen van de verkoop en het behouden van klanten.
   
 4. Influencer marketing: het werken met influencers kan een krachtige manier zijn om je producten te promoten en nieuwe klanten te bereiken. Door samen te werken met influencers die invloed hebben op jouw doelgroep, kan je jouw bereik vergroten en het vertrouwen van potentiële klanten winnen.
   
 5. Retargeting: retargeting is een effectieve manier om klanten te bereiken die eerder interesse hebben getoond in jouw producten, maar nog geen aankoop hebben gedaan. Door gerichte advertenties te plaatsen op basis van hun eerdere interacties met je website, kan je hen overtuigen om alsnog tot aankoop over te gaan.

Door het implementeren van deze strategieën, kan jij jouw online verkoop stimuleren en jouw bedrijf laten groeien.

 

Steff Vanhaverbeke

Steff startte haar eerste web-design agency in 1993. Sindsdien bouwde ze een uitgebreide ervaring op in de marketing- en communicatiesector en richtte in 2004 ubeon op.

Sinds 1993 ondersteunt Steff ondernemingen en teams in hun communicatie, marketing en verkoop. Daarbij focust ze zich op:

 • opbouwen van aantrekkelijk en vertrouwd merk -en huisstijl
 • zo toegankelijk mogelijk maken van commerciële communicatie
 • integratie van de 'customer journey' met conversietrechters
 • opbouwen van een 'business ecosysteem' door middel van community building

Steff integreert daarbij de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren met systeemtheorie en technologie.